Familienetværket

Røde Kors’ familienetværk – sådan kan du hjælpe.

Vi har 3 aktiviteter indenfor familieområdet: frivillig mentor og frivillig familieven samt frivillig i familienetværket

Som frivillig indgår du i et korps af frivillige, der ønsker at hjælpe sårbare børnefamilier, der har brug for støtte til, at få hverdagen til at hænge sammen. Det kan være på grund af økonomi, fysiske og psykiske sundhedsproblemer eller manglende socialt netværk.
Røde Kors har forskellige tilbud om længerevarende støtte til familierne. I familienetværket mødes familier og frivillige til netværksarrangementer. Her får familierne et fællesskab med andre børnefamilier. Den enkelte familie kan også få én til én støtte fra en frivillig familieven, ligesom ledige forældre kan få støtte fra en frivillig job- eller uddannelsesmentor.

Rammerne for frivillig i familienetværket

  • Du vil typisk bruge mellem 4-8 timer om måneden på at være frivillig, afhængigt af hvor meget du involverer dig i.

  • I mødes minimum 1 gang om måneden – ca. 2-4 timer. Som regel er der ingen arrangementer henover sommer perioden, juni-juli.

  • Du støtter en børnefamilie i at få et socialt netværk

  • Du støtter, motiverer og anerkender – og du har fokus på både det faglige, sociale og de familiemæssige forhold.

  • Sammen med de andre frivillige finder I ud af, hvad der er behov af hjælp til hvert arrangement

  • Som frivillig er du med til at øge familiernes trivsel, ressourcer og handlemuligheder i hverdagen, og du er med til at styrke både børn, unge og forældres sociale netværk.

Hvad skal jeg lave?

Du kan enten være frivillig i familienetværkets netværksarrangementer, hvor alle familierne er samlet, eller du kan være frivillig familieven eller forældrestøtte for en enkelt familie eller et ungt menneske. Du har også mulighed for at blive frivillig job- eller uddannelsesmentor for en forælder, og støtte op om den enkeltes tilknytning til arbejdsmarkedet eller at blive fastholdt i en uddannelse. Har du tid og lyst, kan du sagtens være frivillig flere steder.  Nedenfor kan du se den brede vifte af familierettede tilbud fra Røde Kors og læse mere om muligheden for at blive frivillig i de enkelte aktiviteter.

Hvor lang tid tager det?

Du vil typisk bruge mellem 4-12 timer om måneden på at være frivillig, afhængigt af hvor meget du involverer dig.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Som frivillig i Røde Kors’ familieaktiviteter får du mulighed for at gøre en meningsfuld forskel for familier, der har brug for dig. Du får også meget igen: Glæden ved at se børn og unge trives og få nye venner, og forældre som blomstrer op og får fornyet mod på livet.

Desuden bliver du en del af Røde Kors fællesskabet, både lokalt og nationalt, og får mulighed for at deltage i relevante kurser, temadage og netværksmøder, hvor du vil blive klædt på til opgaven.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Hvis du har lyst til at få mere information:

Kontakt aktivitetsleder:  Sanne Bendtsen

Mail: sanben@rodekors.dk  – Telefon: 7190 7824